fbpx

‘Het meisje
dat de wereld
veranderde’

Dé inspirerende en
hartverwarmende pageturner
van Machiel Hoek

De debuutroman van Machiel Hoek:
een inspirerende en hartverwarmende pageturner.

Het meisje
dat de wereld
veranderde

Lisa is niet zo gelukkig. Ze voelt zich alleen en het lijkt alsof de wereld tegen haar is. Als haar opa dit hoort, weet hij dat de tijd is gekomen om haar het geheim van het leven te laten ontdekken. Opa neemt Lisa mee op een ontdekkingsreis waarin ze regelmatig met haar angsten wordt geconfronteerd. Langzaam groeit bij Lisa het gevoel dat er iets niet klopt. Draagt opa zélf ook nog een geheim met zich mee? Op het moment dat ze daarachter komt, verandert alles.

Het meisje dat de wereld veranderde is een hartverwarmend verhaal, in het genre van Alice in Wonderland, De wereld van Sofie, en De alchemist en met een volkomen eigen stijl.

De ontstaansgeschiedenis van dit boek is een verhaal op zich. Al vanaf zijn jongste jaren was Machiel Hoek ervan overtuigd dat hij ‘in dit leven het geheim van het leven zou ontdekken’. 

Aangespoord door een innerlijke stem gooide Machiel negen jaar geleden zijn hele leven om, om zich te wijden aan het verhaal over dat geheim, dat nu met de wereld gedeeld kan worden.

Benieuwd wat anderen van het boek vinden? Lees het hier.

Download hieronder alvast het voorwoord en het eerste hoofdstuk.

Veel leesplezier!

Warme groet,
Machiel

Download Lisa’s notities

Reviews over Het meisje dat de wereld veranderde

Ik vind het heel knap hoe de diepgewortelde principes worden afgepeld en zo helder worden uitgelegd.

Door het originele perspectief van opa en kleindochter leest het erg prettig. De vele inzichten dienen zich heel natuurlijk aan en zijn ook mooi gevisualiseerd waardoor ze goed blijven hangen.

Het heeft mijn (hoge) verwachting overtroffen!!

REMCO

> Bestel het boek

Gister ontving ik het boek. In 4 uur diezelfde avond uitgelezen. Indrukwekkend, hoe er voor mij er letterlijk geen enkele zin in stond ‘zonder informatie’. Waanzinnig om in een paar uur een groot deel van wat ik in ruim een jaar geleerd heb op papier te zien staan. Heel mooi geschreven! Wel info-dense, maar het hangt natuurlijk helemaal van je lezer waar ze al mee resoneren en hoe het verhaal binnenkomt. Het laatste stuk raakte bij mij aan oude pijn, janken dus, maar heeft wel weer een stuk naar de oppervlakte gebracht dat nog geheeld mag worden. Hoe mooi is het om like-minded mensen tegen te komen in het leven.

HELENE

> Bestel het boek

Bijzonder boek; in een ruk uitgelezen. Valt voor mij in dezelfde categorie als Paulo Coelho, met dezelfde kwaliteit; hier had zijn naam ook op kunnen staan! Mooie weergave van een innerlijke zoektocht die de nodige inzichten heeft opgeleverd. Voor mij helder wat je drijft; waardevolle verbindingen met diverse wijsheidstradities. You’re a man on a mission!

HANS

> Bestel het boek

Het boek raakte me vet!

Het is een levensles. Als de maatschappij me even teveel wordt, kan ik het boek pakken en weer even een paar puntjes op de i zetten, en rust en troost vinden.

Als je dit boek op jonge leeftijd leest, dan denk ik dat het je enorm kan helpen in je manier van denken, van de wereld begrijpen.

Bij het lezen van de eerste helft heb ik een keer keihard gejankt; er kwam een inzicht, een bewustzijn, en dat raakte iets bij me.

Ik vind het schitterend!

MAARTEN

> Bestel het boek

Ik had tranen in m’n ogen aan het einde, en dat heb ik niet vaak

Dat komt omdat je helemaal meegenomen wordt in het verhaal en de belevenissen van de personages

En dan ga je het ook spiegelen naar je eigen leven

En met alle gebeurtenissen in de wereld, is dit ook een hele mooie boodschap zijn voor scholieren zoals ik.

FREERK (EINDEXAMEN SCHOLIER)

> Bestel het boek

Ik wilde het boek uitlezen, dus ik ben tot ’s avonds laat doorgegaan. Toen ik het uit had, ben ik naar buiten gelopen, heb een sigaretje opgestoken en ben gaan kijken naar mijn leven, mijn gezin. Het boek heeft me tot nadenken aangezet, en dat heeft nog geen enkel ander boek bewerkstelligd.

SICCO

> Bestel het boek

Indrukwekkend, verhaal werd steeds meer als een persoonlijke spiegel. Blij het gelezen te hebben! Groot respect voor de manier waarop je het verhaal opgebouwd en onderbouwd hebt.

JAN

> Bestel het boek

Wil jij een ontspannen leven vanuit vertrouwen? 

Leven vanuit balans en harmonie, vanuit de wetenschap dat alles klopt en dat je je dus eigenlijk nergens zorgen over hoeft te maken. Wie wil dat nou niet?

It all makes sense en dat zeggen we niet voor niks. Als je op een diepere laag leert kijken naar het leven, dan zul je zien en ervaren dat alles klopt.

Als je wereld je niet bevalt, dan ben jij de enige die daar wat aan kan veranderen. Jouw buitenwereld is een weerspiegeling van jouw binnenwereld. Het is eigenlijk heel simpel, maar niet altijd makkelijk. In sommige situaties lijkt het zelfs onmogelijk.

Je zult ervaren dat het leven geen strijd hoeft te zijn. Dat het leven voor je werkt in plaats van tegen je. Ben je klaar voor je nieuwe leven? Neem de stap in het onbekende en vertrouw erop dat het goed komt, dat het goed ís.

Leef het leven voorwaarts in vertrouwen, omdat achteraf altijd alles op zijn plek valt.’

– MACHIEL HOEK –